Parkettgolv Stockholm - snyggt och tidlöst golv

Parkettgolv finns i otaliga varianter och utföranden, konstruerat i massiva trästycken. Detta tidlösa praktiska golv är slitstakt och funktionellt, samtidigt som det är vackert att se på. Parkettgolv är ett av de populäraste golven vi lägger och passar lika bra i lägenheten som i villan.

Ett bra lagt parkettgolv håller i hundra år vid rätt förutsättningar. Vanligaste golvtypen är smalare träbitar liggande omlott i ett tegelliknande mönster, men variationerna är betydligt fler än så. När vi lägger parkettgolv handlar det om massiva golv. Bit för bit monteras ihop för hand för att nå perfektion. Om så önskas finns möjlighet att få intarsia, anpassade dekorativa trädetaljer infrästa, för att ge golvet en mer unik känsla. Oavsett vilka idéer och tankar du har så lyssnar vi gärna.

Ett uval av parkettgolv vi lagt

Parkettgolv förknippas av många med de traditionella fiskbensmönstrade golven, även om mönsteralternativen i det närmaste är oändliga. I århundraden har man använt denna typ för att skapa vackra och mycket slitstarka golv som förhöjer rummet. Med parkett skapar man ett vackert och funktionellt golv. 

Vanligaste träslagen

Vi lägger oftast parkettgolv av träslaget ek, men det går även utmärkt att använda bok, ask, körsbär såväl som mer unika träslag vid önskemål.

Vanliga mönster

De vanligaste parkettgolven vi lägger är stavparkett och fiskbensparkett. Utöver dessa lägger vi även mer avancerade mönster såsom stjärnparkett, 

För mer information

Är du intresserad av att lägga parkettgolv och vill veta mer om hur vi kan hjälpa dig att få ett golv som håller till framtida generationer, fyll i dina uppgifter eller kontakta oss!

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan så ringer vi upp!

Eller ring oss på:
08-41038080