Lägga mosaikparkett

Mosaikparkett är en praktisk golvtyp för dig som ska renovera och har begränsad möjlighet att höja golvnivån. Våra mosaikparkettgolv är minre än en centimeter tjocka och kan därför med fördel läggas uppepå ett utslitet golv. Mosaikparkett består av mindre träbitar och limmas för hand, bit för bit i olika mönster enligt önskemål.

Känner du att hemmet behöver ett lyft? Parkett Design har ett varierat utbud av mosaikparkett som garanterat skänker ett unikt utseende till ert hem. Mosaikparkett representerar en mångfald i vår kollektion samtidigt som det är ett prisvärt alternativ. Mosaikparkett pris är faktiskt lägre än vad man kan tro. Golvet bygger på små stavar som monteras samman och skapar varierande och vackra mönster. Mosaikparketten är 8 mm hög vilket är ett viktigt argument vid t.ex. renoveringar då man ofta har begränsad bygghöjd.

Mönsterguide

     
Rutmönster Ett klassiskt mönster som kan läggas rakt eller diagonalt.

Rutan är i dim. 160×160 mm, uppbyggd av 7 st stavar per ruta. I varje mosaikmodul sitter 8 rutor sammansatta.

Engelskt mönster Detta mönster är även känt som tegelförband då den bildar samma mönster som en tegelvägg. Stavarna ligger i parallella rader med återkommande förskjutning mellan skarvarna.
Fiskben Mosaikparkett med klassiskt mönster med ett så kallat tvåstavs fiskbensmönster. Något som innebär att två mönsterstavar parallellt bildar ett block. Dessa block placeras sedan i plog-formation.
Parallellmönster Mönstret bygger på att stavarna ligger helt sida vid sida utan förskjutning av skarvarna, och bildar så kallade “generalskarvar”.
Toscana Är en mosaikparkett med ett exklusivt mönster som tillverkas med inlägg av olika träslag. Toscana består av fem sammansatta stavar i en rektangel med dim. 115×160 mm mellan vilka det finns en ruta med dim. 45×45 mm.
Industiparkett Stavarna ligger monterade på högkant vilket ger en tjocklek på 23 mm. Namnet har uppkommit då denna typ av parkett lämpade sig bra i tung industrimiljö där slitstyrka var extra viktigt. Mönstret bygger på att stavarna ligger helt sida vid sida utan förskjutning av skarvarna och bildar “generalskarvar”.

Är du intresserad av våra mosaikparkettgolv? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp!

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan så ringer vi upp!

Eller ring oss på:
08-41038080